Wednesday, March 2, 2011

Guling Bowling Darling

Hai uolss....
Bertemu lagi dalam entry terbaru Dunia Farel! Sori la uolss sebab dah lama eden x menghapdate blog setelah memenatkan diri dgn macam-macam aktiviti. So sundalzz kali ni i nak story morey aktiviti i minggu lepas sempena pertandingan boling anjuran kelab staff kat opis iolss...


Tapi pape pun iolss nak ucapkan tahniah gak la pada pihak penganjur yang tersangat la gegeh menyediakan hadiah-hadiah bagai yang vogue itew...Pertandingan telah diadakan di Mines Super Bowl. yang bermula pada jam 10 pagi.. So seperti biasa la.. i ngan geng-geng i seperti saodah dan kak yam turut hadir mencemar duli meriuh-rendahkan acara pada hari itew dengan penuh gegeh bangun awal pagi... tidak ketinggalan juga pada kali ini iolss nak memperkenalkan sorang lagi watak baru dalam Dunia Farel iaitu Pak Jabek.. Die ni pun x kurang hebatnye dgn gaya kuak lentang, guling, dan seangkatan dengannya la bila bercakap! haha....(habut....ade aku kesah!)

  Pak Jabek senyum sket!...hehe

Ok peraduan ni terbuka pada staff kat opis iolss je.. org luar leh telan ayaq lioq je ye...Pagi tu sebelum memulakan perlawanan, sume peserta telah dipasang-pasangkan dgn partner memasing secara undian semasa hari mengundi ketika pilihanraya yg lepas... hehe naseb baekk la iolss dapat pasangan yg mantop top top uolss... sebab die ni pandai bab-bab baling-baling ni. al-kesahnye... sebelum hari mengundi tu.. bos aku plak siap canang satu opis yang aku ni dulu presiden kelab boling masa time aku study dulu... so sume org kat opis aku ni pun percaya la...yang sebenornye hado je.. sebab aku bukan presiden tapi perasan presiden je.. haha... malu dowh! mau ke tidaknye....otai2 bowling opis aku pun juling-juling la bijik mato menengok aku.. 

 Ayo....juling suda! haha.....

So aku pun habut je la...ade aku kesah!...yang penting vogue....so kak yam telah dijodohkan dengan si odah.. memang "sesuai". i plak ngan ade la.....hehe (yang penting candooo...)  manakala watak baru ni si pak Jabek plak dipasangkan dgn kak Bed (akak ni sedikit keGIANTnan)...so "sesuai" jugak!...

 Abang Jabek ......amacam i baling boling  tadi? ok tak?

Pagi tu masa nak bagi-bagi lane..iolss dapat la maen sebelah lane ngan kak yam dan pasangan nye si odah. kalo dapat lane dekat ngan org laen maunye mati kutu den baling bowling tu... weolss kan sentiasa meriahuolss...memang riuh-rendah la lane kitaorg.... tapi si Pak Jabek ni memang menyebek la sebab dio ni dapek satu lane ngan bos yang ala-ala sentap hatemaknak!

Kitaorg pun maen la dengan penuh berkobar-kobar....baleng sana...baleng sini....guling sana....guling sini.... lokang sana...longkang sini..... sume tu si odah yang baling.....kak yam plak baling ala-ala pose manje lara..tup-tup strike je... hanjeng tak? pas tu siap maen sib-sib tangan lepas melontar jumrah sambil bersorak "yeahh baby!" hehe....

Nah baling kak yam! nyam...nyam...

Partner i tu pun sama gak....die baling memang stright je..lontaran yang mmg cukup mantop ye... tu yang bleh wat kumpulan iolss menang... kalo nak harapkan iolss ni...erm..cukup2 makan je la jawabnye...sama je cam odah....longkang sana...longkang sini...baling baling sampai terkangkang! haha....

Upss...mak jatuh nok! (ni la odah masa nak baling boling)

Dipendekkan citer...setelah berhempas pulas memulas bola boling tu....akhirnya habes la 4 game untuk merebut hadiah yang banyak itew...hadiah semua disampaikan oleh my super duper big bos...mcm-mcm kategori yang dipertandingkan....yg penting gandingan iolss ngan partner i yg candoo tu dapatlah tempat ke-empat secara keseluruhan balingan termantop dengan jumlah sebanyak 1071 jatuhan pin.. manakala kak yam dan odah dapat hadiah kategori khas gandingan paling havogue a.k.a  pelawok...pelawok....pelawok.....haha...

Pak Jabek pulak hanya sempat menyebek je la...tapi semangat Pak Jabek ni memang baguih....gegeh walaupun dimana berada! go..go...power rangers!

 Yeah go..go...Jabek go!

pas abeh sesi penyampaian anugerah juara guling boling itew...i ngan abg pun berangkat meninggalkan majlis sambil membuat lambaian ratu sana sini...walaupun weols menang light2 je...sempatlah bersalam-salaman dengan semua hadirin yang ade itew.. ade gak yg sempat mintak otograf bagai...hehehe (over plak feeling nih!)  Ngeee....ok itew la story morey kali ni ye...hehe!


1 comment: