Monday, April 11, 2011

Ini lah Dunia

Salam buat semua.... lama dah tak berbloger.. Memacam la yg berlaku dalam hidup ini.. dugaan, suka dan duka. semua ada! Fuhhh....ini lah dunia....Dunia Farel! huhu....


Ok entry kali ni aku nak citer tentang perkara yang x pernah aku alami sepanjang hidup aku sehinggalah saat itu. Peristiwa ni berlaku dah hampir seminggu lebih...iaitu pada hari Ahad 3 April 2011 kira-kira jam 1.30 petang ketika hujan lebat dikala petang..wah ala-ala novel plak...



Dan pada masa tu la aku telah........telah.....DIROMPAKKKKK....Uwaaaaaaaa!!! makkkkk


Habes ilang Laptop dan Handphone kesayangan ku yang termahal pernah aku miliki lesap dalam sekelip mata!. Kepada si pencuri itu...aku doakan semoga dia diberi balasan yang setimpal oleh Allah SWT.. 


Aku pun heran gak cam ne la die leh dan tergamak mencuri hak orang laen. sedangkan bilik aku berkunci. dan aku cume terlelap dalam masa 10 ke 15 minit cam tu je...ish...ish...kalau dah dasar penrampok tetap perampok! Tapi tak pe la...mungkin ada hikmah disebalik semua ini.....aku tetap bersyukur sebab tak diapa-apakan oleh perampok durjana itew...dan aku jugak dikurniakan keluarga dan kengkawan yang sangat mengambil berat. tq pada pak jabek, saodah dan kak limah member aku yg paling dekat sangat kat opis ni... diorg banyak bg semangat.. tak lupe jugak untuk kak mai, umaira dan jugak abg wan banyak tolong aku dikala susah. so masa ni la baru aku tahu yang mana kawan dan yang mana lawan! Dunia itu bulat seperti roda.....Beringat lahh!!. Salam sayang buat semua.....


8 comments:

  1. Sedihnya,

    Sume ni dugaan
    Harap kamu tabah yer!

    ReplyDelete
  2. Shikin: tq la sbb sudi comment blog farel. tu la nasib baik ade kengkawan kat opis ngan blog yg leh luahkan rase. kalo tak mau tensen...

    ReplyDelete
  3. kak limah ko jugak yg ko mengadu domba kan!

    ReplyDelete
  4. kak ila: tu la pasal kak limah tu ade ke patut pi adu pada BOMBA! kahkahkahkah...

    ReplyDelete
  5. Farel> Tol tu kdg2 kat blog ni kite leh luahkan sumenya....cam akk gak la xkesah org baca ke tak yg penting ble da diluahkan dgn cara menulis cam lega sket masalah...hehehehe


    Keep it up...u ada bakat menulis

    ReplyDelete
  6. kak shikin: ye ke kak sy ade bakat menulis? rase cam ntah hape2 la yg duk sy melalut je...hehe anyway suke gak baca blog akak. and one more thing suke make friend ngan akak sbb akak pandai ambil hati kawan! keep in touch ye kak shikin...

    ReplyDelete
  7. Farel> Thanks dek, akk ni bkn la baik sgt, sama je, cuma mayb akk ni terlalu 'demanding' ngan kengkawan sbb akk nak sama2 hepi...

    Blog adalah tmpt kite berckp apa saja asal bkn sampai menimbulkan kontroversi, kite bebas utk meluahkan apa yg kite mahu...kdg2 cara menulis tu yg menarik perhatian, cam blog kamu ni...jujur

    Thanks for ur friendship dek...
    U can add me or nanti i add u kat FB k!

    ReplyDelete
  8. Kak Shikin: thanks kak! ok pape nnti add sy kat FB ek. taip je Mohd Faizal Rus Rzerli! happy friendship with u kak shikin! ngeee...

    ReplyDelete