Friday, May 27, 2011

Tiada entry baru...buzy katenyer.

hari ni  takde entry baru yg dapet dicoret sebab aku skang bzy dpn roadshow di Karnival Sejuta Belia 2011 di Putrajaya. moh ler reramai datang tengok yer... chau bedahhhh!!!

Tuesday, May 24, 2011

Salam Takziah

2 hari yang lepas negara baru je digemparkan dengan berita yang menyayat hati sebab beberapa mangsa kejadian tanah runtuh di Hulu Langat Selangor telah dijemput oleh Penciptanya secara berjemaah. Di kesempatan ini Dunia Farel turut ingin menyampaikan ucapan takziah kepada kaum keluarga mangsa yang terlibat. Semoga roh mereka yang pergi itu ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman hendaknya. Al-Fatihah.....


Thursday, May 19, 2011

Bercuti Besama Kak Yam & Odah Di Perak

Erm...tak abih-abih lagi entry pasai cuti...asyik cuti je...xde citer laen ker? erm...ni citer yang dah back dated la.. time aku balik kampong nak melantak durian..ingat lagi kan cite aku pasal durian itew? so ini sambungan citer nye memandangkan sebelum ni aku malas sangat nak post entry citer time balik kampong itew...tapi semalam selepas rajin mengedit gambo..tetiba teringin nak post citer tentang gambo yang aku edit itew..muahaha....so time aku balik kampong hari tu kalo tak salah 23 April kot. camgitu la kot..lepas je time opis aku ngan kak yam dan odah terus je chau bedah ke rumah aku di ipoh. kitaorang dah siap pack baju memasing bawak gi opis pagi tu. gegeh khennn....aku pun menggagahkan diri ini yang tak berapa gagah drive mengharungi jam di KL dan lebuh raya utara selatan menuju ke kampong halaman aku di Ipoh yang tak berapa nak kampong sebenornyer. kuangkuangkuang.....lebih kurang jam 9.30 cam gitu kitaorang pun selamat mendarat di bumi terchenta Ipoh Bandaraya Bougenvilla...gitu khennn..mat bunga sangat taw....balik je kami pun di sambut oleh abah ngan mak aku yang comey dan kiut itew....aku sayang sangat taw mak bapak aku itew...korang macam mana? perlu ker tanye khennn....

mak sebenornyer dah tau aku nak balik ngan kak yam dan odah malam itew... siap masak nasi, gulai lemak ikan rebus asam belimbing, sambal belacan dan ikan masin...erm...perut kitaorang yang sememangnyer dah menahan kelaparan sejak gerak balik dari opis tu dah x tahan sangat taw.. ape lagi memang sodap la kami melantak taw... kak yam berselera ngan odah.. siap tambah2 lagik.. aku pun sama.. tak kasi chan punyer lah...ko ader?? muahaha...

pastu ape lagi sambung pusingan kedua..pusingan yang memang di tunggu-tunggu...acara melantak durian dengan penuh perasaan taw... nah satu bakul abah beli.. pueh la aku melantak malam itu bersama kak yam dan odah... berbijik-bijik kami melantak taw...(sambil wat gaya gojes makan)

so malam itew kami tido ngan sungguh lena setelah kenyang melantak durian sakan.. dan esok pagi adalah hari untuk berjalan-jalan ke Kuala Kangsar Bandar Diraja Perak.

pepagi lagi kami dok siap-siap nak gi sarapan dekat tepi tebing sungai perak. kat sana ade satu warung jual pau. sedap sangat taw pau kat warung tu.. kalo aku ke kuale sure singgah kat situ makan pau..pagi tu lepas melantak pau.. kami jenjalan la kat pasar tani kat tepi tebing sungai perak tu. banyak kedai baru nak bukak. kebanyakannyer jual cenderahati. saje je bawak kak yam ngan odah jenjalan. diorang ni tak penah sampai kat situ lagi... si odah siap borong ikan bilis nak wat sambal katenyer khennn....sedap taw sambal odah buat.

sebelah petang pulak... aku bawak diorang jalan-jalan ke Gunung Lang di Ipoh. satu lagi tempat untuk mencuci mata katanye khennn... (matila asyik cuci mata jew) muahaha.... tempat ni dah shantek dah tau...siap ade ikan beso-beso dalam tasek tue...air pancut pun ader...shantek sangat...kalo tak caye ...mai la wat rombongan ke sitew...muahaha

erm...panjangnyer entry aku kali ni... aku yakin dengan citer-citer aku ni betul taw..tak tipooo...

Tuesday, May 17, 2011

Berjimba di Wet World uolss!

Erm...penat sangat taw hari ni aku ngan member aku mat kentol, joyah spot ngan tipah tonggek berjimba di Wet World Shah Alam macam yang aku story kat hampa semalam. best sangat taw aku cuci pinggan upsss... silap cuci badan dan jugak tumpang cuci mata taw. gojes sangat aku ngan member2 aku itew...
pepagi buta lagi aku bangun buat kek coklat kukus khenn...gegeh sangat nak bawak bekal. aku pandai buat kek tau. tapi aku tak kekwat. muahaha!. Joyah spot pulak masak nasi lemak. Memang lemak berkrim taw nasi die tue...sambal ikan bilis pun sodap. tapi ikan-ikan kat wet world ni lagi lah sedap sehingga merembes air mata. gitu khennnn. muahaha.....

so lepas je masak bagai..dalam jam 9.00 pagi cengitu kami pun gerak la nek BMW aku yg santek tue.. muahaha..dlm perjalanan memacam la sesi mengumpat-mengata bila sume ahli mesyuarat tingkap berkumpul. hehehe best sangat taw mengumpat ni.. (matila ahli neraka) 

jalan ke sana pun xde la jem...kitaorang ikut lebuh raya dekat putra height tue.. tak buzy body pun jalan kat situ.. so kitaoang pun sampai awal sket. dalam jam 11.00 lebey la cengitu. sampai-sampai terus kitaorg pi cari pot nak picnic kat taman tasek permaisuri upsss...silap taman tasek shah alam sebelah je ngan Wet World tu. sebab makanan tak bleh bawak masuk uolss.. so kekwat!
ramai jugak family yang aku tengok duk melepak picnic sesama ngan kitaorang yang shantek inew...abih  je melantak, kitaorg pun masuk la wet world tu. ramai jugak orang kat situ sebab mungkin hari ni public holiday...tiket RM10 hengget je untuk sorang.siap kene pakai gelang tangan taw... memasuk je kitaorang terus pi salin baju, sewa pelampong. pelampong ni RM10 hengget jugak termasuk deposit sume jadi RM20 hengget je.murah ler tu uolss...

bersungguh-sungguh dan tekun taw aku ngan kengkawan aku tuh main air hari nie. sambil2 tu sempat ler juga snap2 dua, tiga keping gambo sambil snap2 ikan-ikan di sitew...hehehehe...cuci badan sambil cuci mata...muahaha...
lebih kurang jam 3.00 petang cengitu, aku ngan kengkawan aku pun dah buncit air sambil main sambil minum air..dah tak larat dah. so kitaorg pun siap-siap nak cau bedah.... lagi pun langit nampak cam mendung je. so bek kitaorg blah dulu sebelum sajlu turun...gitu khenn...ayat-ayat la..

dalam perjalanan balik sempat lagi kitaorang singgah kat R&R dekat ngan Galeri MUFOR tu melantak second round, solat dan buang ape2 yang patut sebelum balik.. aku sesangat enjoy dengan aktiviti hari ni taw sambil feeling2 gojes....

Monday, May 16, 2011

Coti oh Cooti!!!

Erm dua tiga hari nie x leh berbloging plak. katenye sedang wat mentainence khennn... tapi xpe la sebab bukan aku sorg je yg di block oleh blog spot nie sebab sume blogger laen pun sama jugak khenn.... Hari nie aku kesunyian di opis dah la hari minggu yang lepas pun aku kesunyian di bilik je melayan rancangan masak-masak jew. sunguh sadis hidupku khenn... memang aku sorang jejaka yang sedey... sume org sedang bergumbira bercoti sakan pusing Malaysia. erm....ade aku kesah? tapi sebenornye memang aku kesah...sebab aku x leh ikut skali.. gitu khenn kak tam? (matila kene carut)

kak yam aku nangis taw sambil jawab tepon nih....sob..sob

hari nie kat unit aku di opis ni pun tinggal bape kerat staff je. (bukan mati kene kerat ngan mona efendi) matila tak reti bahse khennn... Kak Yam coti honey moon ngan laki die nun di seberang takir sambil bawak seguni gambir... muahaha... amboi ko kak yam kemain lagi yer! (matila dibelasah kak yam pas nie) larikkk!!

 hamboi-hamboi.... kemaen lagik ko ye kak yam! honeymoon sakan norr....

bos besor pun sama jugak coti-coti mesia katenyer..siap bawak anak bini makan roti...muahaha (Bosss...Jalan tu elok2 ye...) Slamat Bercoti dan Berpati....xpe sume keje saya boley buat bosss (matila kaki ampooo)

 ok boss..dont worry i'll take care the office....gitu khenn....

si odah pun sama. coti mengojut katenyer...padahal aku yang saje-saje wat-wat terkojut sebab ramai sangat yang coti sakan nih..(sambil wat muke menyebik kejelesan...gitu khennnn)

aku x jeles pun taw....(uhuk..uhuk..mencik lahh...!)

so last-last aku jugak ler yang ditinggalkan kesorangan sambil layan lagu kak eton binti meon kat opis nih.. naseb la esok coti khenn.... erm rase nye cam nak kuar bercoti jugak lerr sebab semalam member aku  si Mat Kentol ade call ajak kuar g Wet World Shah Alam ngan dua lagi member kitorg si Joyah Spot ngan Tipah Tonggek. diorg nie siap plan nak masak-masak bagai untuk picnic esok taw... kelazzz la korang nie.. aku rase teruja sangat taw..so aku pun siap plan nak kuar malam nie nak gi cari suar mandi jenis yg ikat-ikat kat perut tu yang ala-ala bay wacth pakai kat tb tu..... gitu khenn walaupun sebenor nye perut pun non ado.....yang penting aku cute ye kak tam...hahaha
 gini ler rupe suar yang aku nak beli tue...gitu kelezzz sgt khennn...

ermm...tak sabar la aku nak bercoti main air sambil cuci mate kat Wet World Shah Alam esok taw... sambil main air bole wat pose manje kat sitew...aku yakin sangat baju aku akan basah taw.. muahaha

erm...nak coci mate kat Wet World Shah Alam esok taw!!!

Thursday, May 12, 2011

Siapalah Orang Itew???

hari ni pepagi lagi dah ade org buat aku bengang. nasib baik la aku pikir panjang sebab ko tu aku anggap mcm adik beradik aku jugak. tapi len kali jgn ler ko tetibe je sergah org dengan nada yang tinggi sambil buat muka cam cencorot... aku sedar diri aku ni x la sehebat cam lelaki lain. sume org ade kelemahannye. tapi ko x leh la layan orang dgn cara ko yang ko pikir sume org leh time. sama jugak bile org lain cakap lebih dan menyindir ko dengan nada yang tinggi cam ko buat kat aku ko cakap ko x boley blah dgn bos "itew" nah skang ko plak buat benda yang sama kat aku. tapi aku masih boley la tahan sabar. sebab dah byk kali ko buat aku cam gini. tapi pagi tadi aku memang tersentak dengan tindakan ko. mintak maap ler kalo ko nak ckp ape pun kat aku. kalo ko ckp elok-elok tak boleh ker? Budi Bahasa Budaya Kita dek nun....

grmmmm......ko hengat ko chantek? kak tam lagi shantek!!

kalo ko rase tindak balas aku terhadap ko tu keterlaluan terpulang la pada ko. janji aku dah luahkan ape yang aku rase. dengan penuh rase hormat dan budi bahasa budaya kita aku mintak maap. skang terpulang la pada ko nak maap ke tidak. terpulang la juga pada ko nak tarik muka seribu ke beribu-ribu ker lepas ni. janji aku dah ok dan mampu tersenyum bila berselisih dengan ko. kalau ko pikir ko terbaik dan perfect xpe la. teruskan la tarik muka itew...


nasib baik jugak ler hari ni ade tetamu istimewa dtg kat opis nie.. erm...sapa la org itew? org nye aku slalu tgk kat telebesen pepagi sebelum datang opis...rancangan bina badan. walaupun body ku inew adalah non hado berbanding diva tam yang dah sememangnye seperti mercun pop pop (gitew...matilah dihenyak kak tam)

body sapa lah yg non-hado inew???

orang yang aku maksudkan ialah Kevin Zahri gym instructur yg sgt femes itew...slalu aku tgk die kat tb je. tapi hari nie dapat tgk live depan-depan lagi.. jgn jeles taw kak tam! nanti iols jumpe u pulak ye...gitew khenn.. memang smart ler org nye.. body die memang shantek.. tetibe teringin nak g gym ler ler itew jugak taw..nak jugak gojes cam si kevin tue..kak tam tolong ler ajar akuuuuu...... (gitew khenn terdesak sangat!!!)

gitew khennn....katenye si kevin

tapi aku idak ler brani nak amek gambo ngan die. malu la sbb aku nie x sekekar die itew...xpe ape2 pun aku syukur sangat sebab masih tetap menten kiut dan gojes setelah mengikuti tips dan resepi sri siantan itamrazali.

yang penting aku cute hoccay!!

p/s: kepada yang terasa tue harap banyakan bersabar dan renung-renungkan kembali maksud yg aku sampaikan itew dari kaca mata lelaki yang sopan seperti aku...


Wednesday, May 11, 2011

Aku yang Hot ler?

Hai kengkawan aku yg gojes dan shantek!!
ni ler kumpulan iols ngan kak tam yg gojes sangat taw!!

lama dah aku tak hupdate blog.. malas nak nulih. pastu plak banyak sangat keje skang nie... tapi hari ni jari-jemari ni cam teringin menari-nari atas keyboard untuk menulis coretan baru di bulan Mei 2011.
ok topik kali ni adalah "hot" bukan hot FM tau. lebih panas  cam pisang goreng.. boley??? hehehe..

skang ni memang ramai sangat yang HOT..khen? banyak sangat maksud hot tau...korang leh pikir sendiri?
oklah...hot yang pertama, skang ni sure korang yang tinggal kat Malaysia ni tak kira la di mana juga tempat korang tinggal kat kampong ke bandar ke mesti korang terasa sangat kesan perubahan cuaca yang sememangnye menjadi hot tetibe jeh...erm...mungkin disebabkan oleh banyak faktor....salah satunye mungkin disebabkan oleh kesan aktiviti manusia dimuka bumi ni yang banyak sangat buat onar....onar cam aktiviti harian, pembakaran terbuka, penebangan hutan, pencemaran dan lain-lain yang mungkin korang paham kot maksud aku di sini. selain tu jugak, fenomena hot ni jugak mungkin disebabkan oleh balasan dunia terhadap sume dosa-dosa kita yang dah tersangat belambak dan bertapuk-tapuk. al-maklumlah kini kita cam dah masuk ke akhir zaman.. aku pun x terlepas la dari perkara inew... (matila...carut diri sendiri)

ayooo....panasss sangat sundalsss....

ok hot yang kedua plak, aku sejak terbaca blog diva itamrazali pasal post die tentang supplement Super White tu yang akan menjadikan aku akan kelihatan lebih hot dan gojes, aku rase cam hot semacam je... (berangan sendiri) kalau kita x appreciate diri kita sapa lagi nk appreciatekan? tak gitu kak tam? (matila kene hanjeng pas ni)...tu yang rase hot dan gojes je....tengkiu la pada diva tam sbb sudi mencemar duli menjadi follower aku yg ke-10.. dan sudi berkongsi tips untuk menjadi gojes bersama. muahahahaha....kalo ade mase leh lah buat reunion untuk kumpulan bloggers yang gojes, santek dan malatop! (matila kene carut pasal ober sangat) tapi aku yakin...memang pun kan kak tam?

erm....gojes tak weols pak jabek???

hot yang ketiga plak, ialah hot dengan sorang cik kie kat tempat tinggal aku ni.. die ni perwatakan die sama je cam watak mami jarum. depan aku sikit punya baik, lembut gigi dari lidah.. depan aku die kutuk org lain.. tapi aku ni kira x amek pot sangat. tapi yang menjadikan aku hot ialah bile aku dengar pulak org lain citer kat aku yg cik kie hanjeng ni duk kutuk aku plak kat org yang die kutuk depan aku hari tue. kira die ni suke bawak mulut cam babi tonyok je! geram sial...erm...ni la hidup.. ada masa ko kat atas ada masa ko kat bawah. patutl la ko sering je kene pulau dek kenkawan ko!

ni ler mami joyah cucuk jarum itew...

apa-apa pun ini lah realiti dunia kehidupan dalam Dunia Farel! Adioss .....Chau Bedah!!!!