Tuesday, May 17, 2011

Berjimba di Wet World uolss!

Erm...penat sangat taw hari ni aku ngan member aku mat kentol, joyah spot ngan tipah tonggek berjimba di Wet World Shah Alam macam yang aku story kat hampa semalam. best sangat taw aku cuci pinggan upsss... silap cuci badan dan jugak tumpang cuci mata taw. gojes sangat aku ngan member2 aku itew...
pepagi buta lagi aku bangun buat kek coklat kukus khenn...gegeh sangat nak bawak bekal. aku pandai buat kek tau. tapi aku tak kekwat. muahaha!. Joyah spot pulak masak nasi lemak. Memang lemak berkrim taw nasi die tue...sambal ikan bilis pun sodap. tapi ikan-ikan kat wet world ni lagi lah sedap sehingga merembes air mata. gitu khennnn. muahaha.....

so lepas je masak bagai..dalam jam 9.00 pagi cengitu kami pun gerak la nek BMW aku yg santek tue.. muahaha..dlm perjalanan memacam la sesi mengumpat-mengata bila sume ahli mesyuarat tingkap berkumpul. hehehe best sangat taw mengumpat ni.. (matila ahli neraka) 

jalan ke sana pun xde la jem...kitaorang ikut lebuh raya dekat putra height tue.. tak buzy body pun jalan kat situ.. so kitaoang pun sampai awal sket. dalam jam 11.00 lebey la cengitu. sampai-sampai terus kitaorg pi cari pot nak picnic kat taman tasek permaisuri upsss...silap taman tasek shah alam sebelah je ngan Wet World tu. sebab makanan tak bleh bawak masuk uolss.. so kekwat!
ramai jugak family yang aku tengok duk melepak picnic sesama ngan kitaorang yang shantek inew...abih  je melantak, kitaorg pun masuk la wet world tu. ramai jugak orang kat situ sebab mungkin hari ni public holiday...tiket RM10 hengget je untuk sorang.siap kene pakai gelang tangan taw... memasuk je kitaorang terus pi salin baju, sewa pelampong. pelampong ni RM10 hengget jugak termasuk deposit sume jadi RM20 hengget je.murah ler tu uolss...

bersungguh-sungguh dan tekun taw aku ngan kengkawan aku tuh main air hari nie. sambil2 tu sempat ler juga snap2 dua, tiga keping gambo sambil snap2 ikan-ikan di sitew...hehehehe...cuci badan sambil cuci mata...muahaha...
lebih kurang jam 3.00 petang cengitu, aku ngan kengkawan aku pun dah buncit air sambil main sambil minum air..dah tak larat dah. so kitaorg pun siap-siap nak cau bedah.... lagi pun langit nampak cam mendung je. so bek kitaorg blah dulu sebelum sajlu turun...gitu khenn...ayat-ayat la..

dalam perjalanan balik sempat lagi kitaorang singgah kat R&R dekat ngan Galeri MUFOR tu melantak second round, solat dan buang ape2 yang patut sebelum balik.. aku sesangat enjoy dengan aktiviti hari ni taw sambil feeling2 gojes....

2 comments:

  1. Bestnyerrrrr, mandi2 time panas2 ni

    p/s cantek2 pix yg kamu edit tu

    ReplyDelete
  2. kak ikin: betul tu kak..sedap woo main air time musim panas cenggini... tq ler gambo tu edit simpel-simpel je..

    ReplyDelete