Sunday, January 20, 2013

Jom Liburan ke Kota Padang-BukitTinggi 2013

Salam uolss.... bertemu lagi di entry terbaharu 2013 ye. seperti yang dijanjikan.. hehe
macam dalam mukadimah dlm entry sebelum ni yg aku nak kongsikan tentang trip jalan-jalan baru ni ke Kota Sumbar atau Sumatera Barat. mana lagi kalau bukan Padang dan Bukit Tinggi,  Indonesia.

Pembuka tirai tahun 2013 ni, dah jenjalan sana sini uolss... ya Allah syok sgt. alhamdulilah.. syukur sebab impian aku nak bawak mak ngan abah makan angin terlaksana jugak khen...
ok tak yah panjang lebar moh kite mulekan story morey nih..
trip ni sebenornye dah lama aku plan ngan hakak angkat aku nun di ufuk timur sana. name die kak kembayan. die pun jenis yang mcm aku jugek. kuat berlibur sana sini ko. so kalau ade trip jenjalan leh la ajak die. suke bebenor die kalau dapat tiket murah trobang sana sini. kali ni aku pilih destinasi ke bumi minang kabau. tompet asal usul nongori sembilan sana nun. pilihan ni dibuat setahun sebelum ye uolss.. time promo AirAsia. memang berbaloi-baloi sangat!!! so sesape yang terhengin nak makan angin silalah rerajin intai2 website Air Asia ye...


disebabkan harga tiket pergi-balik ke padang yang sangat murah. aku pun terlintas nak bawak mak ngan abah yang tak pernah jalan2 naik kapal terbang nih. asyik aku je yang naik. so kali ni aku pun tanpa pikir panjang terus la beli utk mak abah sekali. total harga untuk kami 3 beranak less than RM500. murah khenn.!!

padang menjadi pilihan sebab bile jenjalan bawak warga emas mcm mak ngan abah  yang tak biase dengan budaya asing agak susah jugak ye. so bile dipikir-pikir, padang adalah destinasi yang sangat ideal sebab budaya masyarakatnye lebih kurang sama je ngan kita plus majoritinya muslim. so sesuai sgt khenn utk trip famili kali ni....

trip kami ni standard biase2 je.. 4 hari 3 malam (2 malam di bukit tinggi dan semalam di padang). ok la tu utk percutian singkat bagi org macam aku yg sibuk sket time2 awal tahun khenn...

flight kami berlepas dari LCCT pada 3 Januari tepat jam 7.50 pagi. alhamdulilah flight tak delay pun dan tiba di Lapangan terbang Antarabangsa Minangkabau, Padang sejam kemudian. waktu di padang lewat sejam daripada Malaysia.

sebenarnye sebelum datang ke padang ni. macam biase, aku akan buat sedikit kajian tempatan katernyer or research tentang tempat yang nak gi tu.. so setelah berbincang ngan kak kembayan, kami pilih utk hired supir or drebar merangkap tour guide semasa berada kat sana nanti. alhamdulilah, semua urusan dipermudahkan, aku dapat supir yang dari mana ntah emelkan kat aku yang die ada perkhidmatan itew... nama die roni. so bile discuss dgn si roni ni mmg ok la dgn ape yg kami nak. tapi korang kene bagi deposit dulu ye atleast dlm RM100 or Rp.307000.00. aku bayar deposit die gune western union je sbb die cakap senang cara mcm tu.

so urusan transport and tourguide settle. hotel pulak, aku tempah online je guna booking.com. senang sangat. walaupun takde kad kredit tapi still boleh booked ok. next time kene jugak la buat kad kredit utk tujuan yg mcm ni. aku tawakal je masa pilih hotel dlm booking.com tu. tapi masa check-in tu alhamdulilah sangat. pilihan aku tu berbaloi-baloi sgt taw.. syukur nye aku ya Allah... nanti korang tengok sendiri ye..

sampai je kat airport padang ni, si roni dah tunggu kitaorang kat arrival hall siap tepon2 lagik taw. kelass tak supir aku ni. siap tulih nama aku lagik kat kertas putih. orangnye pun kecik molek je mcm aku. gituu.. perasan khenn.. cuma satu je, airport padang ni kecik. dah tu kaunter immigresen die pulak tu bukak 2 je. so kene la beratur panjang. so aku suh mak ngan abah duduk dulu. bile dah sampai turn baru oncall diorg. mcm doktor pulek khenn... hehe but overall alhamdulilah sgt. sebab semua urusan dipermudahkan masa kat sana.

kami naik hyundai arya kalau tak silap aku la. itu yg dibagi tahu si roni. kira okla jugak sbb selesa sgt utk kami bertujuh ni. aku bertiga, kak kembayan ngan suaminye dan anak2 die 2 org. so mmg muat. cuaca kat padang lebih kurang sama je ngan Malaysia. cuma di Bukit Tinggi agak nyaman, fresh air gitu... best!

so pagi tu, kak kembayan ngan familinye yang masih belum bekfest sebab terlewat bgn katernyer, dapatla bekfes dulu, sebab kami pun tiba awal pagi. aku dah siap2 bekfes. bagi mak abah makan kenyang2 dulu masa kat LCCT. kami makan McD je. nasib baik la kak kembayan tak tertinggal ok. sbb diorg tak sedar dari lamunan ok. ape2 pun kami layan makan pagi kat rumah makan lamun ombak pagi tu.

so masa kat sini, aku discuss ngan roni plan jalan-jalan kami sepanjang kat padang dgn bukit tinggi ni. so lepas bekfes, kami terus menuju ke BukitTinggi. perjalanan agak jauh jugek lebih kurang 2 ke 3 jam. sambil2 tu layan je pemandangan kiri kanan jalan yang sama je mcm kat kampung kita di Malaysia tu. so korang layan je gambo-gambo ni dulu ye. next entry aku sambung lagi citer seterusnye ye... ok chao bedahhh!!!

134 comments:

  1. salam..blh bg no telefon supir?

    tq..

    adie_qa@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. Salam,..bolehlah kiranya tuan berikan no phone supir?

    Tq

    Nasirjj@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Salam,..bolehlah kiranya tuan berikan no phone supir?

    Tq

    Nasirjj@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Wasalam nash. terima kasih sudi singgah ke Dunia Farel. Boleh je. Maklumat supir tu saya dah e-melkan pada saudara. selamat melancong ke Kota Sumbar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Farel,

      Akak akan ke Bukit Tinggi pada August 22-25/8/2014. Mintak tolong Farel emailkan pada akak contact person/supir kat sana. Email akak ksara07@yahoo.com/aniyah@asib.com.my
      Terima kasih..

      Delete
    2. salam farel. boleh bagi no contact supir tu... Tq yer... saff5182@gmail.com

      Delete
  5. boleh bg no supir..wawa9402@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. boleh bg no supir..wawa9402@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam marshumallo (Wawa). Saya dah e-mel maklumat supir ke e-mel anda. Terima kasih kerana sudi singgah ke Blog Dunia Farel. Jangan Lupa singgah lagi ye.. hehe
      Selamat Melancong!

      Delete
  7. Salam... mohon nombor supir... mahani_88@yahoo.com tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Puan,
      Saya dah e-mel kan maklumat supir ke e-mel yang diberi. Terima kasih singgah ke Dunia Farel. Jangan lupe singgah le lagi ye.. :)

      Delete
  8. Salam..sy juga amat berminat utk mengetahui dengan lebih detail ttg percutian ini dan perkhidmatan supir di sana..sudi kiranya emailkan pd saya dina_shaliena@yahoo.com . terima kasih atas kerjasama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam saudari, saya dah e-mel maklumat supir ke e-mel saudari. Terima kasih sudi singgah ke Dunia Farel. Jangan lupe datang lagi. Selamat Melancong! :)

      Delete
  9. Salam...

    Boleh bg no supir di padang. Itenarary ikut supir tu atau dia yg ikut itenarary kita.

    abdulrazakhamid@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam saudara,

      Terima kasih kerana singgah ke blog Dunia Farel.
      Maklumat supir tu saya dah e-melkan pada saudara.
      Selamat Melancong!

      Delete
  10. salam

    boleh email pada saya contact supir

    as_deria@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam,
      Terima kasih kerana singgah ke blog Dunia Farel.
      Maklumat supir tu saya dah e-mel pada alamat yang diberikan tu.
      Selamat Melancong!

      Delete
    2. Salam Encik Farel. Boleh emailkan saya maklumat supir tu. T.Kasih pak.

      Delete
  11. Salam pak Farel. Boleh emailkan saya maklumat pak supir itu. anorzaliza@gmail.com.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Zali,
      Maklumat supir saya dah e-melkan.
      Terima kasih singgah ke Dunia Farel. Lain kali singgah la lagi ye.
      Selamat Melancong!

      Delete
  12. Slm . Nk gk no supir tu. Ada plan nk ke pdg-bt nih. Tq. awaludin2013@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Awaludin,
      Maklumat supir saya dah e-melkan.
      Terima kasih singgah ke Dunia Farel. Lain kali singgah la lagi ye.
      Selamat Melancong!

      Delete
  13. Salam,mas farel,boleh ngak sent kan talifon numbr nya pak supir ke emailku:),makasih ya ma

    nur_hidayahabdullah@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. Salam,mas farel,boleh ngak sent kan talifon numbr nya pak supir ke emailku:),makasih ya ma

    nur_hidayahabdullah@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Saudari Nur Hidayah. Maklumat supir sudah saya kirimkan ke e-melnya. Terima kasih singgah ke Blog Dunia Farel ya!

      Delete
  15. aimisarah.abdullah@gmail.com

    email kan number supir or contact email supir ke padang pls.
    thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maklumat supirnya telah saya kirimkan ke e-mel saudari. Terima kasih singgah ke Blog Dunia Farel!

      Delete
  16. Salam...

    Boleh bg no supir di padang. dyh8677@gmail.com . tq;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam...
      Maklumat supir telah saya e-melkan kepada saudari. Selamat melancong dan terima kasih singgah ke Dunia Farel!

      Delete
  17. Assalamualaikum! tolong emailkan nama supir dan nombor telefonnya sekali kepada Jamilah bt Harudin, UPM serdang email: ilah@upm.edu.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumusalam Puan Jamilah. Terima kasih kerana sudi singgah ke Blog Dunia Farel. Maklumat supir telah saya e-melkan pada puan. Harap dapat membantu. Salam Ramadan 1434H.

      Delete
  18. Salam.saya natasya.saya juga berminat nak tahu no tel supir dan tempat penginapan en farel. ni email saya natasya_naili@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. maklumat supir tu saya dah e-melkan pada saudari. selamat melancong!

      Delete
  19. Salam..berminat nak dptkan contact supir tu.. awienmoc@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam saudari. maklumat supir tu saya dah e-melkan. selamat melancong!

      Delete
  20. salam en farel.. tlg emelkan contact info utk supir tu.. emel ke nb_shida15@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam saudari, terima kasih singgah ke blog Dunia Farel. Maklumat supir tu saya dah e-melkan pada saudari. harap dapat membantu. Selamat melancong! singgah lagi ke blog ni ye!

      Delete
  21. Salam Farel yang cute, boleh bagi tak email atau contact no pak supir yang comel tu. Saya nak ke Padang next month.
    fendi6@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam fendi. cute katenyer.. haha... maklumat supir yang comel tu saya dah e-melkan. anyway tq singgah ke blog ni. jangan lupe be my followers ok!
      Selamat melancong!

      Delete
  22. Salam pak Farel. Boleh emailkan saya maklumat pak supir itu. nora_latif@jjsea.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam, terima kasih sudi singgah ke blog ni. maklumat supir tu saya dah e-melkan. harap dapat membantu. jangan lupe singgah lagi sini ye. hehe.

      selamat melancong!

      Delete
  23. slm bro..nk jgk nu phone travel agent kt bukittinggi tu..please kindly email me r.akma@yahoo.com..tq bro :)

    ReplyDelete
  24. hai. Boleh emelkan alamat emel dan no phone supir tu? Nway, salam perkenalan :)

    Haniza
    haniza_mohamadnor@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. slm boleh bagi no tfn supir?
    izzat_izzatul89@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. salam, ble bg detail supir??
    rosmaizan.binti.rosman@mokveld.com
    terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Saudari,,

      Terima kasih kerana singgah ke blog Dunia Farel. Maklumat supir dah saya e-melkan. Harap dapat membantu.

      Selamat melancong! Jangan lupe singgah lagi ke blog ni..

      Delete
    2. sila emel saya no. pak supir roni terima kasih.
      poppy_j3@yahoo.com

      Delete
    3. Hi poppy,
      Terima kasih singgah ke blog ni. sorry lambat reply. lately ni agak sibuk. ok maklumat supir saya dah e-mel. harap dapat membantu. jangan lupe singgah lagi ke blog ni. be my follower dan komen-komen lah ye.
      Selamat melancong!

      Delete
  27. Salam,
    Harap saudara Farel dapat paparkan dalam blog ini maklumat berkaitan dengan Pak Supir Roni spt no hp beliau. Terima kasih kerana dapat membantu.
    Jazak ALLAH Khayran

    Ikhlas,
    Khairul Anuar Othman
    fajaya @gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi En. Khairul Anuar Othman,
      Terima kasih singgah ke blog ni. sorry lambat reply. lately ni agak sibuk. ok maklumat supir saya dah e-mel. harap dapat membantu. jangan lupe singgah lagi ke blog ni. be my follower dan komen-komen lah ye.
      Selamat melancong!

      Delete
  28. boleh bagi email pak supir roni tu?tkasih.

    ReplyDelete
  29. boleh dapatkan email supir roni tu?

    zaizj@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi zaizj,
      Terima kasih singgah ke blog ni. sorry lambat reply. lately ni agak sibuk. ok maklumat supir saya dah e-mel. harap dapat membantu. jangan lupe singgah lagi ke blog ni. be my follower dan komen-komen lah ye.
      Selamat melancong!

      Delete
  30. Hi Farel. Bolh sy dpt kan contact number dan email supir tu ?

    radirus@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi radius,
      Terima kasih singgah ke blog ni. ok maklumat supir saya dah e-mel. harap dapat membantu. jangan lupe singgah lagi ke blog ni. be my follower dan komen-komen lah ye.
      Selamat melancong!

      Delete
  31. Salam Farel,
    Boleh saya dapatkan nombor pak supir tu?

    maiffa99@gmail.com

    Terimakasih ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam maiffa,
      terima kasih singgah ke blog ni. ok maklumat supir akan sy kirimkan ke e-mel awak. jgn lupe jadi my follower dan selalu-selalulah komen ye. selamat melancong!

      Delete
  32. boleh emailkan saya no pak supir?tq yer
    sunie_57@yahoo.com

    ReplyDelete
  33. Hi Sunie,
    Ok maklumat tu saya dah e-mel. selamat melancong!

    ReplyDelete
  34. boleh berikan no supir rosdim@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok maklumat telah dikirimkan ke e-mel saudara. sori lambat reply.

      Delete
  35. menarik blog ni... boleh emailkan contact/email supir? Thanks in advance... scdhasein@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih scdhasein. ok maklumat supir saya dah e-melkan. harap dapat membantu. anyway sori sebab lambat reply. sibuk kerja. hehehe. don't forget to be my follower.

      Delete
  36. Salam...blh bg no tel supir tu....
    email : nursuri@yahoo.com
    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam nursuri,
      ok maklumat supir saya dah kirimkan. sori lambat reply.

      Delete
  37. Salam,Boleh emailkan saya maklumat supir tu.
    Email : waniburhan30@gmail.com
    trima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam wani,
      ok maklumat supir, saya dah e-melkan. sori lambat reply.

      Delete
  38. Salam,Boleh emailkan saya maklumat supir tu.
    Email : waniburhan30@gmail.com
    trima kasih.

    ReplyDelete
  39. emailkan saya maklumat pak supirnya..
    izatul.idayu@gmail.com
    tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok. maklumat supir telah dikirimkan.

      Delete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. Salam. Boleh emailkan maklumat supir kepada saya faieziy@yahoo.com
    Trm kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam Hairul Faiezi,
      ok maklumat supir telah saya e-melkan.

      Delete
  42. Hii farel.. boleh bg sy maklumat supir 2.

    simple86_gurl@yahoo.com

    ReplyDelete
  43. Hii farel.. boleh bg sy maklumat supir 2.

    simple86_gurl@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam,

      ok maklumat saya dah kirimkan. maaf lambat reply.

      Delete
  44. Salam,
    Farel, boleh bagi info Supir. mekasih ya!!
    anijaafar@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam anijaafar,

      mohon maaf lambat reply maklumat ni. ok maklumat supir saya dah kirimkan.

      Delete
  45. Hi farel, boleh bg contact info supir. thanks!

    dmzdesign09@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam,

      ok maklumat saya dah kirimkan. maaf lambat reply.

      Delete
  46. Btw, u duduk hotel mana ye kt bukit tinggi and padang, kindly provide me those infos, appreciate ur help! ;)

    dmzdesign09@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam,

      ok maklumat saya dah kirimkan. maaf lambat reply. actually di bukit tinggi, i duduk di hotel grand kartini. u boleh booked terus dari booking.com. ada dalam entry i. boleh refer situ.

      Delete
  47. Assalammualaikum. Boleh tolong bagi no pak supir...nak.berurusan melalui sms.call.atau email ye.tk
    Suhaizad@esyariah.gov.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam,

      ok maklumat saya dah kirimkan. maaf lambat reply.

      Delete
  48. salam..saya nk no supir...anggaran sehari dia cas berapa kereta dan supir..boleh emailkan pd saya..
    fienoku@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam,

      ok maklumat saya dah kirimkan. maaf lambat reply.

      Delete
  49. nak mintak no pak supir
    bos_foc@yahoo.com..
    hotel grand kartini tu ok x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok maklumat supir saya dah kirimkan. hotel grand kartini tu bagi saya sangat ok. hotel ni baru. selesa, makan minum pun sedap!

      Delete
  50. hi.. nk tanya.. dkt padang mmg xde spa ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi ngengngok,

      Ada je. tapi kene cari la. rasanya tak la banyak mcm kat tempat lain.

      Delete
    2. okay.. sama-sama ngengngok..:)

      Delete
  51. Assalam Farel,

    Terima kasih sebab rekomen Roni pada saya.. saya baru pulang dari trip di sana... Alhamdulillah segalanya lancar dan nyaman pelayanannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam,

      Maaf lambat saya reply. Kekangan masa dan tugas sedikit membataskan masa untuk saya jengah blog ni. apa-apa pun alhamdulilah sbb perjalanan anda berjalan lancar. Selamat melancong!

      Delete
  52. salam..bole emailkan nombor supir nye?

    hasilcreative@gmail.com

    tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Ok maklumat supir telah dikirimkan. maaf lambat reply ye.

      Delete
  53. Assalam boleh dapatkan saya notel pak supir kami akan ke bkttinggi april ini..drzahra.isnaini93@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam zahraisnaini,
      Ok maklumat supir saya dah kirimkan. maaf kerana lambat reply.

      Delete
  54. Salam. Boleh emailkan maklumat supir kepada saya nordiyana1985@yahoo.com
    Trm kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Ok maklumat supir telah dikirimkan. maaf lambat reply ye.

      Delete
  55. salam,boleh emailkan saya maklumat supir,,,
    adarx05@gmail.com
    thanks,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Ok maklumat supir telah dikirimkan. maaf lambat reply ye.

      Delete
  56. Salam farel boleh emailkan saya contact no supir...
    midie64@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Ok maklumat supir telah dikirimkan. maaf lambat reply ye.

      Delete
  57. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  58. Salam farel, Boleh email contact no supir .....
    korn_utp@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Ok maklumat supir telah dikirimkan. maaf lambat reply ye.

      Delete
  59. Salam farel boleh emailkan saya contact no supir

    izadnor@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Ok maklumat supir telah dikirimkan. maaf lambat reply ye.

      Delete
  60. Boleh tahu kos supir yg dikenakan utk 4h3m dgn 7 org muatan dan maklumat terperinci supir. Email ramzahidahramli@ymail.com
    terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Ok maklumat supir telah dikirimkan. maaf lambat reply ye.

      Delete
  61. Boleh email maklumat supir..nurjihad@gmail.com ...tq- as

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Ok maklumat supir telah dikirimkan. maaf lambat reply ye.

      Delete
  62. Farel bole tlg emailkn no tel pak supir roslinacikgu@gmail.com. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Ok maklumat supir telah dikirimkan. maaf lambat reply ye.

      Delete
  63. assalamualaikum farel
    boleh emelkan maklumat supir.
    muskhairi@gmail.com
    terima kasih atas bantuan. blog yg mantop :) selamat hari raya.

    ReplyDelete
  64. hye farel,
    bole mintak no pak supirnya
    email ke
    i_nadiya@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  65. boleh tak share no pak supir,, thanks

    fadzli.fira.11@gmail.com

    ReplyDelete
  66. hi farel...
    boleh tak bagi kat saya no telefon supir...
    khairol@kemas.gov.my

    ReplyDelete
  67. Hi, nak no supir jugak..
    slappy_xatt@yahoo.com
    Thanks

    ReplyDelete
  68. Salam blh emailkan no phone pak supir ke ztcomel_1714@yahoo.com

    ReplyDelete
  69. Boleh emailkan no supir ke rizeeta@gmail.com

    ReplyDelete
  70. assalamualaikum tuan/puan

    salam sejahtera buat tuan/puan yang baca blog ini, kami dari 7lines holiday tour and travel yang berada kat bukittinggi , kami menyediakan rent car, voucher hotel, dan package tour. jika tuan berminat boleh whats app or email, kami akan melayani tuan sebaik mungkin.

    contact person : Firman
    email : firman_7linesholiday@yahoo.com
    7lines.holiday@gmail.com
    Mobile : +62 823 90 797 959
    Office : + 62 752 32371
    insyaallah tuan / puan akan puas dengan layanan kami

    ReplyDelete
  71. Assalamualaikum....
    Salam dari saya hazlinda...saya nak tumpang iklan kat blog ini...Bila ada yang nak rancang melawat ke bukittinggi padang..Boleh lah guna kan pemandu yang saya kongsi kan ini..namanya Arman..dulu pernah join dengan roni..dia boleh juga uruskan semua..hotel dan transport...
    Bila ada yang berminat..boleh lah contact di talian..
    Call/sms/whatsapp.
    +6285374176166''..

    Terimakasih..

    Salam

    ReplyDelete
  72. assalamualaikum tuan umah :-)
    boleh emailkan akk no tepon pak supir..tq :-)
    aznie1306@yahoo.com

    ReplyDelete
  73. Assalamualaikum..
    Salam dari MINANG KABAU.Yang biasa disebut dengan nama BUKITTINGGI PADANG.Salam juga dari saya ARMAN BUKITTINGGI.bergerak di bidang pelancongan sebagai pemandu wisata dan driver.pernah juga join dengan roni.Saya nak tumpang iklan kat sini.Bila ada tuan dan puan yang merancang untuk melawat ke bukittinggi.Tapi belum ada contact.Jangan risau.Saya boleh membantu uruskan lawatan nya.Untuk dapat kan info nya sila contact saya di talian..
    Call/sms/whatsapp..
    +6285374176166
    E-mail.armanpribadi@gmail.com

    Terimakasih

    Wassalam......

    ReplyDelete
  74. Assalamualaikum..
    Salam dari MINANG KABAU.Yang biasa disebut dengan nama BUKITTINGGI PADANG.Salam juga dari saya ARMAN BUKITTINGGI.bergerak di bidang pelancongan sebagai pemandu wisata dan driver.pernah juga join dengan roni.Saya nak tumpang iklan kat sini.Bila ada tuan dan puan yang merancang untuk melawat ke bukittinggi.Tapi belum ada contact.Jangan risau.Saya boleh membantu uruskan lawatan nya.Untuk dapat kan info nya sila contact saya di talian..
    Call/sms/whatsapp..
    +6285374176166
    E-mail.armanpribadi@gmail.com

    Terimakasih

    Wassalam......

    ReplyDelete
  75. salam..bole emailkan nombor supir nye bos..?
    e-mail : citramuajah@yahoo.com

    trimakasih...

    ReplyDelete
  76. Slm,sy pn pln nk g padang bulan jan2016..boleh tak email no pak supir tersebut??tq
    pojikurosaki92@gmail.com

    ReplyDelete
  77. As slm. Boleh sy dpt kan contact no supir? Email iaaini@gmail.com
    TQ

    ReplyDelete
  78. As slm. Boleh sy dpt kan contact no supir? Email iaaini@gmail.com
    TQ

    ReplyDelete
  79. Assalamualaikum.

    Salam dari BUKITTINGGI PADANG.
    Salam juga buat admin.
    Mohon untuk ijin promotion kat sini.
    Saya nak menyapa tuan dan puan.pak cik dan mak cik.Abang dan akak.dan korang semua yang nak berencana untuk mengadakan lawatan ke bukittinggi padang.Saya ada penawaran pakej jimat untuk lawatan percutian anda..Untuk info detailnya silahkan contact saya di talian..

    Komen ajo.

    Call/sms/whatsapp'
    +6281363990477

    Email.sopirpelancongan@gmail.com


    Terimakasih admin.

    Wassalam

    ReplyDelete
  80. Assalamualaikum.

    Salam dari BUKITTINGGI PADANG.
    Salam juga buat admin.
    Mohon untuk ijin promotion kat sini.
    Saya nak menyapa tuan dan puan.pak cik dan mak cik.Abang dan akak.dan korang semua yang nak berencana untuk mengadakan lawatan ke bukittinggi padang.Saya ada penawaran pakej jimat untuk lawatan percutian anda..Untuk info detailnya silahkan contact saya di talian..

    Komen ajo.

    Call/sms/whatsapp'
    +6281363990477

    Email.sopirpelancongan@gmail.com


    Terimakasih admin.

    Wassalam

    ReplyDelete