Saturday, April 20, 2013

Kerja + Masalah = Stress!

Salam yuolss... bersiaran kembali dari dalam kamarku.. 
dah lama tak menjenguk blog yang tak seberapa ni.. erm... kalau tak dijengah, jawabnye memang berkulat lagi.. so gigihkan jugak le nulis ape-ape yang boleh dilaporkan ye!

so tajuk entry pun korang bleh agak kot, ape yang sedang berlaku kat aku skang ni... ermm... biasa la,
orang cakap kalau dekat-dekat tengah tahun je, kejenye mesti belambak sampai tak menang tangan kan? tak kiralah korang ni keje kat swasta or gomen. erm... bagi yang tak pernah keje, mungkin mula-mula tu seronok la jugak kan sebab boleh explore something daripada kerja yang korang buat tu, tapi kalau dah lama, mesti jemu or muak kan? so kene la variasikan skop kerja korang. Barulah tak boring kan??

Bulan April sampai Mei tahun ni, jadual kerja aku memang padat, sampaikan sekarang pun asyik duk teringat-ingat je kerja. pegang kerja ni, ingat kerja tu, pegang kerja tu, ingat kerja sanun... ermmm cam tu la labuu.... sampaikan sakit-sakit badan, demam-demam taw uolss.. aku rasa ni mungkin sebab stress kerja kot. suhu badannye masih kira ok lagi, cuma simptomnye je yang x berapa menunjukkan demam. so aku kira, ni semua adalah stress kerja!... OH TIDAKKK!!!

Tapi apa kan daya, life must goes on kan?? so kene la redo dan cuba atasainye dengan cara terbaik. so macam aku, rasenye dengan cara meluahkan ape yang terpendam kat kepala otak ni, adalah jalan terbaik untuk kurangkan stress tu. so thats why ler aku gigihkan jugak jari-jari + otak untuk mengarang entry cam gini. so sape yang muntah ijo sila tutup PC anda ye! haha....

Lately ni pun, aku dah jarang berfacebook or chatting.. erm.... buzy katernyer... tapi ape yang penting, tak sabar tunggu next month, coz i'm gonna release my stress somewhere above asean. huhuhu... ok la bedah, chaou chin chauuu!!!!

Tuesday, April 2, 2013

Holaaa... Tambang Promo Kembali Lagi!!!

Salam uolsss!!! holaaaa.... tambang murah kembali lagikk ye!
Ni mai adik kakak, abang, pok cik, mok cik semua. mai aku nak habaq Air Asia duk wat promo lagik...
Hai macam biasa le, aku yang setia ni duk tunggu que lagi sejak malam tadi lagi gigih khenn nak grab mana-mana promo yang leh aku rembat. tapi macam biase ler.. time peak hour cam tu awal-awal memang jem teruk. so x dapat ler usha harga tiketnye.

satu tips yang slalu aku buat untuk grab tiket murah time promo free seat AA ni ialah korang kene gigih skit ler untuk bangun awal pagi lebih kurang dalam jam 5 pagi cam tu. time tu mmg sure korang leh browse dgn gumbira usha harga tiket ke mana2 destinasi pilihan ye. hehe...ni ler tips aku.

Ok berbalik pada harga yg AA tawarkan tu pulak, pada aku, harga die x la murah sangat. hanya utk beberapa destinasi je yang mmg betol2 murah. yang lain2 tu biase2 jugek. propa je lebih AA ni. tapi ape2 pun untuk promo kali ni aku grab jugek ye satu tiket. destinasinye ..... ermmmm
Tungguuuuu!!!! hehehe...

ape2 pun dah ade 4 destinasi yang dah masuk dalam list confirmation aku ye. dah cukup2 ler tu..
Untuk makluman korang, promo kali ni ialah untuk penerbangan yang bermula Januari hingga April 2014 ye.. kalau nak jenjalan dgn perancangan sendiri. time cam ni ler korang patut grab tiketnye. hehe
ok... selamat melancong lagik ye!!!

Adioss.... chaou chin chauuu!!!