Saturday, April 20, 2013

Kerja + Masalah = Stress!

Salam yuolss... bersiaran kembali dari dalam kamarku.. 
dah lama tak menjenguk blog yang tak seberapa ni.. erm... kalau tak dijengah, jawabnye memang berkulat lagi.. so gigihkan jugak le nulis ape-ape yang boleh dilaporkan ye!

so tajuk entry pun korang bleh agak kot, ape yang sedang berlaku kat aku skang ni... ermm... biasa la,
orang cakap kalau dekat-dekat tengah tahun je, kejenye mesti belambak sampai tak menang tangan kan? tak kiralah korang ni keje kat swasta or gomen. erm... bagi yang tak pernah keje, mungkin mula-mula tu seronok la jugak kan sebab boleh explore something daripada kerja yang korang buat tu, tapi kalau dah lama, mesti jemu or muak kan? so kene la variasikan skop kerja korang. Barulah tak boring kan??

Bulan April sampai Mei tahun ni, jadual kerja aku memang padat, sampaikan sekarang pun asyik duk teringat-ingat je kerja. pegang kerja ni, ingat kerja tu, pegang kerja tu, ingat kerja sanun... ermmm cam tu la labuu.... sampaikan sakit-sakit badan, demam-demam taw uolss.. aku rasa ni mungkin sebab stress kerja kot. suhu badannye masih kira ok lagi, cuma simptomnye je yang x berapa menunjukkan demam. so aku kira, ni semua adalah stress kerja!... OH TIDAKKK!!!

Tapi apa kan daya, life must goes on kan?? so kene la redo dan cuba atasainye dengan cara terbaik. so macam aku, rasenye dengan cara meluahkan ape yang terpendam kat kepala otak ni, adalah jalan terbaik untuk kurangkan stress tu. so thats why ler aku gigihkan jugak jari-jari + otak untuk mengarang entry cam gini. so sape yang muntah ijo sila tutup PC anda ye! haha....

Lately ni pun, aku dah jarang berfacebook or chatting.. erm.... buzy katernyer... tapi ape yang penting, tak sabar tunggu next month, coz i'm gonna release my stress somewhere above asean. huhuhu... ok la bedah, chaou chin chauuu!!!!

1 comment:


  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete