Thursday, May 19, 2011

Bercuti Besama Kak Yam & Odah Di Perak

Erm...tak abih-abih lagi entry pasai cuti...asyik cuti je...xde citer laen ker? erm...ni citer yang dah back dated la.. time aku balik kampong nak melantak durian..ingat lagi kan cite aku pasal durian itew? so ini sambungan citer nye memandangkan sebelum ni aku malas sangat nak post entry citer time balik kampong itew...tapi semalam selepas rajin mengedit gambo..tetiba teringin nak post citer tentang gambo yang aku edit itew..muahaha....so time aku balik kampong hari tu kalo tak salah 23 April kot. camgitu la kot..lepas je time opis aku ngan kak yam dan odah terus je chau bedah ke rumah aku di ipoh. kitaorang dah siap pack baju memasing bawak gi opis pagi tu. gegeh khennn....aku pun menggagahkan diri ini yang tak berapa gagah drive mengharungi jam di KL dan lebuh raya utara selatan menuju ke kampong halaman aku di Ipoh yang tak berapa nak kampong sebenornyer. kuangkuangkuang.....lebih kurang jam 9.30 cam gitu kitaorang pun selamat mendarat di bumi terchenta Ipoh Bandaraya Bougenvilla...gitu khennn..mat bunga sangat taw....balik je kami pun di sambut oleh abah ngan mak aku yang comey dan kiut itew....aku sayang sangat taw mak bapak aku itew...korang macam mana? perlu ker tanye khennn....

mak sebenornyer dah tau aku nak balik ngan kak yam dan odah malam itew... siap masak nasi, gulai lemak ikan rebus asam belimbing, sambal belacan dan ikan masin...erm...perut kitaorang yang sememangnyer dah menahan kelaparan sejak gerak balik dari opis tu dah x tahan sangat taw.. ape lagi memang sodap la kami melantak taw... kak yam berselera ngan odah.. siap tambah2 lagik.. aku pun sama.. tak kasi chan punyer lah...ko ader?? muahaha...

pastu ape lagi sambung pusingan kedua..pusingan yang memang di tunggu-tunggu...acara melantak durian dengan penuh perasaan taw... nah satu bakul abah beli.. pueh la aku melantak malam itu bersama kak yam dan odah... berbijik-bijik kami melantak taw...(sambil wat gaya gojes makan)

so malam itew kami tido ngan sungguh lena setelah kenyang melantak durian sakan.. dan esok pagi adalah hari untuk berjalan-jalan ke Kuala Kangsar Bandar Diraja Perak.

pepagi lagi kami dok siap-siap nak gi sarapan dekat tepi tebing sungai perak. kat sana ade satu warung jual pau. sedap sangat taw pau kat warung tu.. kalo aku ke kuale sure singgah kat situ makan pau..pagi tu lepas melantak pau.. kami jenjalan la kat pasar tani kat tepi tebing sungai perak tu. banyak kedai baru nak bukak. kebanyakannyer jual cenderahati. saje je bawak kak yam ngan odah jenjalan. diorang ni tak penah sampai kat situ lagi... si odah siap borong ikan bilis nak wat sambal katenyer khennn....sedap taw sambal odah buat.

sebelah petang pulak... aku bawak diorang jalan-jalan ke Gunung Lang di Ipoh. satu lagi tempat untuk mencuci mata katanye khennn... (matila asyik cuci mata jew) muahaha.... tempat ni dah shantek dah tau...siap ade ikan beso-beso dalam tasek tue...air pancut pun ader...shantek sangat...kalo tak caye ...mai la wat rombongan ke sitew...muahaha

erm...panjangnyer entry aku kali ni... aku yakin dengan citer-citer aku ni betul taw..tak tipooo...

2 comments:

  1. Bestnyer dpt coti2 ni...

    *hug2 kiss2 muah!*

    ReplyDelete
  2. kak ikin: memang best kak...jalan2 cari makan sambil cuci mate katernyer...muahaha

    ReplyDelete