Thursday, May 12, 2011

Siapalah Orang Itew???

hari ni pepagi lagi dah ade org buat aku bengang. nasib baik la aku pikir panjang sebab ko tu aku anggap mcm adik beradik aku jugak. tapi len kali jgn ler ko tetibe je sergah org dengan nada yang tinggi sambil buat muka cam cencorot... aku sedar diri aku ni x la sehebat cam lelaki lain. sume org ade kelemahannye. tapi ko x leh la layan orang dgn cara ko yang ko pikir sume org leh time. sama jugak bile org lain cakap lebih dan menyindir ko dengan nada yang tinggi cam ko buat kat aku ko cakap ko x boley blah dgn bos "itew" nah skang ko plak buat benda yang sama kat aku. tapi aku masih boley la tahan sabar. sebab dah byk kali ko buat aku cam gini. tapi pagi tadi aku memang tersentak dengan tindakan ko. mintak maap ler kalo ko nak ckp ape pun kat aku. kalo ko ckp elok-elok tak boleh ker? Budi Bahasa Budaya Kita dek nun....

grmmmm......ko hengat ko chantek? kak tam lagi shantek!!

kalo ko rase tindak balas aku terhadap ko tu keterlaluan terpulang la pada ko. janji aku dah luahkan ape yang aku rase. dengan penuh rase hormat dan budi bahasa budaya kita aku mintak maap. skang terpulang la pada ko nak maap ke tidak. terpulang la juga pada ko nak tarik muka seribu ke beribu-ribu ker lepas ni. janji aku dah ok dan mampu tersenyum bila berselisih dengan ko. kalau ko pikir ko terbaik dan perfect xpe la. teruskan la tarik muka itew...


nasib baik jugak ler hari ni ade tetamu istimewa dtg kat opis nie.. erm...sapa la org itew? org nye aku slalu tgk kat telebesen pepagi sebelum datang opis...rancangan bina badan. walaupun body ku inew adalah non hado berbanding diva tam yang dah sememangnye seperti mercun pop pop (gitew...matilah dihenyak kak tam)

body sapa lah yg non-hado inew???

orang yang aku maksudkan ialah Kevin Zahri gym instructur yg sgt femes itew...slalu aku tgk die kat tb je. tapi hari nie dapat tgk live depan-depan lagi.. jgn jeles taw kak tam! nanti iols jumpe u pulak ye...gitew khenn.. memang smart ler org nye.. body die memang shantek.. tetibe teringin nak g gym ler ler itew jugak taw..nak jugak gojes cam si kevin tue..kak tam tolong ler ajar akuuuuu...... (gitew khenn terdesak sangat!!!)

gitew khennn....katenye si kevin

tapi aku idak ler brani nak amek gambo ngan die. malu la sbb aku nie x sekekar die itew...xpe ape2 pun aku syukur sangat sebab masih tetap menten kiut dan gojes setelah mengikuti tips dan resepi sri siantan itamrazali.

yang penting aku cute hoccay!!

p/s: kepada yang terasa tue harap banyakan bersabar dan renung-renungkan kembali maksud yg aku sampaikan itew dari kaca mata lelaki yang sopan seperti aku...


2 comments:

  1. masa akak kerja kat proton ioll dibawah satu dept (IT dept) dengan si kevin nih.....konek dia memang nalla time dia stim..nmpak bonjol2 dlm seluar dia tuh

    ReplyDelete
  2. hakak cemara: erm...sure hari2 u cuci mate la ye....meleleh atas bawah gitew...anyway thanks comment my blog...
    p/s; kelezzz pic ko kak....

    ReplyDelete