Wednesday, August 3, 2011

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Selawat serta salam buat Junjungan Besar Nabi Muhammad S.A.W.  hai semua.. lama dah aku x hupdate khenn..sori ler kawan-kawan.. bukan per buzy sesangat ler...kaedah sangat khenn..mengalahkan kak tam.. tapi ade ler juga aku mendapat request dari silence reader Dunia Farel yang suh aku hupadate. (tetibe fefeeling fofular) gituu ye kak tam.. so sempena bulan suchee seri murni inew setelah melalui pemeringkatan 2 kali..maka aku pun terpanggil untuk menghupdate blog yg tak seberapa inew...hehehe...(perlu ker kak liana) nie ler silence reader aku tuh....hehehe (femes jap promote akak taw)


So di bulan yang penuh barokah inew, maka aku nak mengucapkan selamat menjalani ibadah puase kepada semua kengkawan yang berpuase ye..(ade gak member aku yg cino, indio pun puase taw...kelessss) ini lah semangat 1 Malaysia..tapi bagi korang yang muslim dan muslimat... puase jangan tak puase ye... puase dari segala benda ye.. aku pun ngaku jugak ler yang aku banyak buat dosa...ye la.. so dibulan Romadon ni ler kita nak tebus balik dosa-dosa yang pernah dibuat dulu waktu kita x sedor kediri...melalak sana...melalak sini dan sinun...(tetiba fefeeling Tanyalah Ustaz gitooo khennn).

Jadi harap korang semua menjadikan puase di Romadon kali ni Romadon yang terbaik dari Romadon yang lepas. Tapi yang best nyer jugak bile tibe je bulan inew...banyak ler Bazaar Romadon  kat sana sini (cam tajuk lagu siti situ sana sini jeh) bukak.. banyak juadah dan anak-anak ikan (upss silap) ikan-ikan bakor, kuih-muih dan memacam makan yang pelik-pelik muncul secara tibe-tibe dan  dijual bersepah-sepah di sana sini taw...


Tapi aku puase kali ni masak je sendiri... save duit nak buat blanje raya.. aku tak la kayo cam kak tam yang ader printer boleh print depan blakang skali itew...hehehe (matilah di cekik kak tam)... so the point is korang pepandai ler berbelanja..jgn sampai membazir... kesian nanti hujung bulan makan pasir je  la korang... kalo membazir... ingat ye..membazir itu alam syaiton nirrojim...so kalau ko menggamalkan kesederhanaan itu lebih baik dan akan menjadikan kehidupan korang lebih bahagia dan diberkati. Bukak posa nanti makan ler kurma mesti korang akan tercakap "manisnye kurma ineww....!" dengan penuh perasaan taw....hehehe 


oklah uolss...salam Romadon!