Friday, February 18, 2011

Sepetang Di WoW Putrajaya

Bertemu lagi dalam coretan Dunia Farel! oklah kali ni farel nak citer sket aktiviti hujung minggu lepas masa kuar melaha di Karnival WoW Putrajaya dgn member opis. 


Sebenornye memang x plan pun nak g tapi bile my kakyam yg gagah ni kene paksa main futsal wanita sebab kakyam ni ade join kelab pe ntah kat opis tue...so farel pun datang la memberi sokongan dan sorak sorai ala-ala pompom boy! erm....meriahkan? hahaha........
go....kakyam....go! (sambil korek idung) 
So farel pun janjilah dengan saodah sorang lagi. Die nie pun sama gak la cam kakyam.....ala-ala mokcik drag.. hehe... farel gerak khas the movie amek saodah kat umah die dlm jam 11 pagi. so sampai kat tapak karnival lebih kurang dalam 11.30 la cam gitew... masa tu masyaalah!!! rasa nak berendam je la dalam kolam ais..."Panas Dowh" so terpaksalah pakai spek itam sambil pegang payung itam. berjalan plak dgn si saodah..

erm...ko mampu?
Ermm...feeling-feeling cam jalan dgn awek la bro!! ko ado? walaupun sebenornyer non ado! hehehe....so ktorang pun berjalanlah dgn penuh kemesraan mencari kakyam yang sememangnye sejak dari awal pagi lagi dah tawaf tapak karnival tu! tu sebab die duk scan sana sini kot-kot nampak hitami cumel...huhu

 kak yam weolss chantek tak? 

Akhirnya bertemu jua dgn kakyam...wow memang sungguh WoW karnival ni...nak tau sebab apa? ermmm......sungguh ramai pasangan lempeng (pengkid - penkek @ lempeng)... sume cando uolsss! gagah dan nampak yummy je...tapi........lu pikir la sendri!

meriah tak weolss?

So disebabkan pagi tadi masa nak datang memang farel x melantak pagi... so perut pun dah mula nyanyi lagu keroncong la.. si saodah pun sama.. jadi kami pun g la jenjalan menengok apa-apa benda yang boleh dilantak..sambil mata melior sambil keluar ayaq lior tgk ikan-ikan fresh sana sini....hehehe

banyaknyer anak hekan!! nyum...nyum...

At last saodah nak makan char kueh teow. so weolss pun melabuhkan buntot kat satu meja depan gerai tu.. ya ampunnn!!! terik mentari memang hazab okkay!! nasib baik la byak ikan-ikan yang berenang di sana sini menyejukkan pandangan...so feeling-feeling cool la...so makanlah weolss dgn lahab je sbb x sampai 2 minit dah setel sepinggan char kueh teow aku tu.. tapi si saodah tu makan ala-ala ayu je...channtek kerr? hahaha.. abis la gua lepas ni kene belasah kat opiss! ade aku kesah??

nah.... hamek ko! ..... hamek ko!.....dushhh!!!!

Tetiba datang la kakyam sambil buat muka ruminah sidek pose manja depan weolss...ni sure sebab dah kalah awal-awal lagi. kalah sebab cair.. bukan cair sebab panas kene bakar mentari... tapi cair sbb tengok lempeng main futsal! hahaha......tapi pape pun farel ucapkan tahniah gak la pd kakyam sebab gegeh la sangat g training bagai setelah diugut oleh ketua pasukan die yang sedikit keGIANTnan itew.....

ermm.......cak uolss!

So lepas je habis makan weolss pun bergerak la nak ke parking sebab nk berambus dah... sambil tu ternampak la pulak pameran kuda. Jadi weolss pun singgah la kejap tengok anak-anak kuda dan ikan yang ada di sitew... erm...... comelkan! sempat la jugak kakyam mencuri pose-pose manja farel dengan si odah... pape pun thank you la sesangat pada diorang ni.. sebab sudi teman mengisi masa hari minggu farel.. Ok la jumpa lagi dalam pose yang akan datang ye....Chau Chin Chau!!

Wednesday, February 16, 2011

Rona Kehidupan

Salam mesra dari Dunia Farel untuk semua!

Ok entry kali ni farel nak citer sket (cer citer....cer citer...) pasal liku kehidupan yang kita lalui setiap hari.. dan ianya amat berkait rapat dengan dunia farel sebenarnya. Pasti ramai pun tahu kita secara sedar tak sedar yang kita ni telah mengharungi pelbagai rintangan dan halangan yang kita sendiri tak pernah jangkakan. Ia sebenarnye telah bermula dari dalam rahim ibu kita hinggalah saat ni....betul tak? Ye la...dalam hidup setiap insan di muka alam ni kita mesti mengidamkan sesuatu yang baik untuk dimiliki dan kekadang pulak, kita juga akan menghadapi saat yang mencemaskan, sedih , gembira dan mungkin juga sukar untuk kita terima sesuatu yang terjadi tanpa kerelaan kita...ye tak? Yang pastinya semua itu akan berlaku tanpa kita sangka sebab semua itu datangnya dari Yang Maha Esa seperti mana yang telah tersurat untuk kitadi Luh Mah Fuss...... (betulkan farel kalau tersilap ye!)

Doa muztajjab

Sama seperti orang lain untuk hidup dan memenuhi keperluan hidup maka kita harus bekerja bukan? so farel juga sama lah ye...so skang ni keje kat Putrajaya. But dalam masa yang sama jugak farel masih study diperingkat sarjana di UKM. Bersyukur sangat sebab dapat pula mendiami kolej kediaman di situ dan merupakan felo kediaman. Sebagai menambah side income, apa-ape je peluang yang ada depan mata tu, farel grab je.. ye la manusiakan tamak.. tapi di zaman skang ni..sume orang perlu jadi tamak merebut peluang untuk menjamin masa depan yang lebih terjamin.. so back to the story....farel pulak memang minat sangat mengajar. So feeling-feeling nak jadi cikgu sebenornye... tapi masa mohon u dulu takde rezeki masuk bidang pendidikan.. so redho je la....then lepas grad terus je sambung master di bidang yang sama iaitu Biologi. Nak dipendekkan citer kat sini, farel mintak jadi cikgu tuisyen di salah sebuah pusat tuisyen yang agak famous gak la di area lembah klang ni sebab kebanyakan student yang datang kat situ bukan calang-calang orang. Kebanyakannya anak orang kaya.. ade aku kesah?? janji farel jalankan tanggungjawab mendidik anak bangsa dan yang penting masyukk fulusnya setiap bulan......

Ermmm...sodapnyerr!!


So skang ni farel dikelilingi dengan banyak benda yang kekadang menyebabkan diri sendiri tak sedar yang sangat buzy....dan disebab tu jugak la kekadang terasa sakit otak jap... samalah cam minggu ni...boleh cakap ade je meeting setiap hari dan setiap malam......bile g opis je badan rase letih dan cam nak tidoq je. sampaikan my little f pun cakap nampak bawah mata tu lebam keletihan....tapi sebenornye memang aku ni jenis kuat tidoq.....haha

 Adoyai.....sakitnyo kepalo den nih!!

Walaupun cam tu, farel sesangat la bersyukur sebab dikelilingi jugak oleh famili, kengkawan dan my sweet little f yang sangat memahami, supporting dan caring sangat! Thank You so much! i really appreciate it....tanpa kalian siapalah farel di sini....gitew!

 Cinta adalah hak milik setiap insan...gitew!

Dan kekadang juga bila kita telah dapat memiliki apa yang kita idamkan tu secara berdesub depan mata, secara tidak perasan atau buat-buat tak perasan plak lah kita akan lena dan leka dengan apa yang kita ada itu sehinggakan kita sendiri tak sedar dalam diam tak diam yang sebenarnya kita telah lupa pada keadaan kita suatu ketika dahulu....dimana keadaan kita tidak sama dengan keaadan kita sekarang. kalau dulu kita gigih dan rajin berusaha....tapi sekarang kita jadi lemah dan malas. Ini lah sindrom yang sedang farel hadapi..... sebab skang ni rase cam malas sangat nak siapkan tesis yang cuma tinggal separuh jalan je lagi... Dah rasa nak muntah je tengok data yang belambak untuk di analisis tu. Ni ditambah pulak dengan supervisor yang ala-ala tintong je...Bukan nak burukan sesiapa disini cuma memang dari awal lagi dah nampak ciri-ciri tu.. so redho je la buat kali kedua...huhu (alahai nasib badan). So sesapo kat sini yang ade ubat untuk disuntik pada farel kasi hilang itu virus MALAS...bole rojer-rojer ye...tolong laaa!!!!

Erkk....catetnyer!!!

Ermm....pendek katanya disini, sememangnya manusia tu memang mudah lupa dan banyak kekurangnya. Ni ditambah pulak dengan sikap kita sebagai orang melayu yang sememangnya pelupa bak kata Dr. M "Melayu Mudah Lupa". Apa-apa pun tepuk dada tanyalah selera....

"Dah lama dah!!"

Ok...sampai bertemu lagi dalam entry yang akan datang ye....Chau Bedahhh!!!!

Tuesday, February 15, 2011

Blusshing Face?


Feel like i'm in love with my sweet little F just like the falling rain when i'm writing this!... and guess what will i tell u next? huhu.....(kinda of blusshing on my face).....hehe Amboi gatainye die...hahaha
Posted by Picasa

Monday, February 14, 2011

Hi Semua! Salam Perkenalan Dari Dunia Farel!

Salam Sejahtera dan Salam Perkenalan kepada semua blogger. Ini merupakan entry pertama yang dapat saya karangkan buat tatapan pembaca. "Orang Baru" nak berjinak-jinak dengan dunia blogger ni.. so kalau ade salah dan silap dan ade part-part yang tak indah dipandang dalam blog Dunia Farel ni harap kalian dapat beri komen dan pandangan untuk diperbaiki demi peningkatan kualiti blog pertama Farel.

Ok lah sebagai pengenalan entry pertama ni, molek lah kiranya kita mulakan dengan sesi perkenalan ye tak? bak kata bidalan "kalau tak kenal maka tak cinta" hehe... nak bercinta ker?? kalau ade yang nak apa salahnye ye tak? huhu... " bercinta biar satu, berkawan biar seribu" tapi kalau lebih dari seribu pun lagi baek punya....

Ok untuk entry berikutnya nanti, eloklah Farel membahasakan diri ini sebagai fai. Manja sikit bunyinye... Cam ne terdetik hati ini untuk menjinakkan diri menulis blog ni secara serius?? erm....rasanye sebab ada seseorang yang istimewa yang telah mencuri hati fai untuk menulis blog walaupun sebelum ni pun ramai je kengkawan fai di universiti dan opis yang dah kira otai dalam bab bloq memblog ni..

Malu plak rasenye bile nak tanye diorang cara nak wat blog ni.. tapi kalau malu bertanya sesat jalan... walaupun skang dah ada GPS... hehe But the most important thing that i wanna stress here is Dunia Farel is just all about my self opinion and also expression towards people around me especially my Family and my Sweet Heart (Little F)...Luv u all so much!