Sunday, August 25, 2013

Jalan jalan ke Fun Fair Equine Park

Salam uolss! Salam hujung minggu.... masih dalam mood berhari raya eh? ye la ramai jugak kengkawan yang buzy duk buat open house sana sini khenn... well orang bujang macam den ni jalan jalan isi perut je la eh.. hehehe....

ok kali ni iolss nak story pasal jalan jalan ke fun fair di Equine Park. Masuk adalah percuma setakat ini. tak tau la kot-kot lepas ni kene bayor ke hape eh!. hehehe. So tempat ni mungkin ramai yang masih belum tahu kot. ye la namanye pun baru dibuka. kebetulan dekat je dengan rumah. so ape lagi lets uolss!

nama fun fair ni "Prima Tropica Down Town". gituuuu... lokasi berdekatan dengan pasar raya Giant Taman Equine, Seri Kembangan Selangor ye. Dah name pun down town, so mestilah ade jualan gerai-gerai yang berderetan macam pasar malam kannn. Cuma kat sini ade disediakan permainan macam dekat fun fair. So sesuai la bagi golongan ibu bapa yang ade anak pinak tu! tapi permainannya masih belum banyak lagi. so kira ok-ok la.

seronok jugak jalan malam-malam dekat sini. tengok gelagat orang yang datang sini. sambil-sambil tu leh jugak window shopping. tapi kebanyakan barang yang dijual ialah pakaian wanita dan kanak-kanak. ade jugak yang buat foot massage. rege die aku tak tau plak. sebab tak singgah pulak masa tu.

Well tempat ni sebenarnye masih baru dibangunkan sesuai dengan pembinaan kawasan pusat beli belah dan shops lot. so ape-ape pun ni la hasil tangkapan pada malam itu ye! hope you'll enjoy it!
Till then wasalam. tak sabar tunggu bulan depan. i'm fly agains! see ya!!

5 comments:

  1. Fun Fail ni mmg sesuai tuk muda remaja like Farel je..kalau kak JM ni mmg tak sesuai you oulsss..

    Meh email alamat umah nak ngepos ole2 dari Ostolia..lambat karang habisss heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. muahaha.... dah selamat pulang ye kak JM ye? hehehe.. siap bawak ole-ole untuk iolss... terharu... walaupun kenal di alam siber ni je.. anyway tq ye kak JM.... alamat umah nye nanti iols e-mel terus ke emel uols ye. kat sini nanti susah. banyak pulak org berkunjung. pitammm.. nanti iols akan trade pulak ole-ole dari lokasi percutian iols minggu depan ye utk kak JM katernyerr... hehe TQ Kakkk!!

      Delete
  2. Untungla Farel, muda2 dah banyak berjalan-jalan... Actually Equine Park ni tak begitu jauh dari rumah saya. Kerap juga saya ke AEON tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah Pak Lang Mie. Syukur sangat atas rezeki, peluang dan ruang yang dikurniakan ni. Ooo kiranya kita ni masih dalam jajahan yang sama la ye. haha.. kecik je dunia ni sebenornye ye. hehe.. Pak Lang Mie pun banyak jugak jalan sana sini. Saya ni kira masih baru nak sharing pengalaman sebagai blogger. syok juga sebab leh dapat ramai kawan. keep in touch ya Pak Lang Mie.

      Delete
    2. OK... sudah masuk dalam bloglist saya...

      Delete